NIEUWS

 


Het “De-Kogel-effect”

Het “De-Kogel-effect”
04 Dec 2012
 
Donderdag 29 november
Erasmusvolley heren 1 – City Bril Krimpen heren 2
Uitslag: 3-1 (15-25, 25-21, 25-20, 25-14)
 

Na maanden self-supported te zijn geweest hebben we sinds de laatste week van Movember weer iemand zo gek gekregen twee, en in competitieweken zelfs drie, keer per week voor de groep te willen staan. Na een bondscoach van naam, een Surinamer van naam en een verenigingsdier van naam hebben de TC, het bestuur en Erasmus Sport ons een schitterend sinterklaascadeau gegeven: de rest van het seizoen zal Richard de Kogel de scepter zwaaien tijdens onze trainingen en wedstrijden.

Voor diegene die Richard niet kennen: Richard is vooral bekend geworden door zijn (beach)volleyballende vrouw, Rebekka de Kogel-Kadijk: Ze werd 9 keer Nederlands Kampioen, behaalde 4 keer Europees zilver en won in 2003 een World Serie in China. Ze deed mee aan drie Olympische Spelen (Sydney 2000, Athene 2004 en Peking 2008). Rebekka heeft tientallen medailles gewonnen in het Europese circuit en draait al 15 jaar met de top van de wereld mee. We hoopten tijdens de eerste wedstrijd te ontdekken of Richard zelf ook verstand van volleybal heeft.

Afgelopen donderdag speelden wij die wedstrijd, met Richard aan het roer. We waren blij dat we hem de eerste set aan de bank hadden vastgeketend, anders was hij zeker via de achterdeur huilend naar huis gevlucht. We speelden slecht, belabberd, dramatisch en eigenlijk was het nog erger dan de woorden hiervoor omschrijven. We verloren de eerste set ruim en VC Krimpen leek af te stevenen op een eenvoudige overwinning. Maar de avond verliep totaal anders.

Richard had beloofd niet teveel te praten tijdens zijn eerste wedstrijd als coach maar tussen de eerste en de tweede set maakten zijn stembanden overuren. Lage energie, hoge energie, borst vooruit. Termen die voor ons tot nog toe abracadabra waren maar welke wel degelijk effect hadden. Dezelfde zeven spelers als in de eerste set gingen het veld in maar met een totaal andere instelling, ieder punt werd gevierd en elke gemiste bal werd gauw vergeten. De jonge knapen van Krimpen konden door hun City Brilletjes alleen maar lijdzaam toekijken hoe punt na punt gescoord werd. In de derde set konden we ons zelfs nog een serviceserie (acht ballen) tegen permitteren.

Of Richard verstand van volleyballen heeft weten we eigenlijk nog steeds niet want over het spel heeft hij nog geen woord gezegd. Dat hoeft ook niet, als hij dit De-Kogel-effect nog maar 13 wedstrijden (en dan liefst wel vanaf set 1) volhoudt, dan zijn wij tevreden.

Dit verslag is trouwens niet uit vrije wil geschreven maar de auteur wordt met enige regelmaat bedreigd door Hendrik en Ido. Zij zijn namelijk elke week benieuwd hoe wij aan die wonderlijke uitslagen komen.

Tot slot de benoeming van Supporter van de week: Ruben Krommenhoek, je wordt vriendelijk bedankt voor het slaan op de trommel! Je wist onze Griekse vrienden aardig aan te sporen. Hebben ze trouwens je jas en huissleutel al teruggegeven?

Zelf een keer het De-Kogel-effect ervaren? Aanstaande zaterdag staat er weer een wedstrijd op het programma, like de Erasmus-Volley facebook-pagina en kom er achter wat ons dagje-uit-met heren 1-in-Sliedrecht-arrangement inhoudt.

Terug naar wedstrijdverslagen heren 1